- Цілодобова доставка
Маргарита, Гавайська або Неаполь: яка піца найулюбленіша в українців?
Піцу придумали кілька століть тому з простих, наявних під рукою продуктів. Головне правило - використовувати гармонійно поєднуються інгредієнти, дотримується і тепер.
Смачна популярна піца, яку люблять в Україні- це вдало підібрана начинка і ідеальне тісто. З кожним роком традиційні італійські рецепти удосконалюються і в меню нашого закладу вже представлено безліч різновидів. Але є серед великого асортименту страв, найбільш популярні і улюблені українцями, які і представляємо вашій увазі.
Неаполітанська традиційна піца
Блюдо з м'яким і ароматним пишним тестом входить в трійку найпопулярніших піц в світі. Основними інгредієнтами для начинки піци «Неаполь» служать:
- шматочки курячого філе і хрусткого бекону;
- сир моцарелла;
- свіжі помідори.
Ніжний, ароматний вершковий соус чудово поєднується з інгредієнтами і створює неповторний, незабутній смак.
Класична піца «Маргарита»
Блюдо має свою історію, було придумано в кінці 1800-х років неаполітанським пиццайоло, якого звали Рафаель Еспозіто.
Коли король Умберто I і королева Маргарита в 1889 році вперше відвідали об'єднану Італію і проходили по вулицях Неаполя, захотіли замість обридлої французької кухні спробувати різноманітні сорти італійської піци. Винахідливий пекар швидко придумав страву в кольорах національного прапора і запропонував королеві, їжа сподобалася і була схвалена. Смачна піца з тих пір називається «Маргарита», а рецепт залишається обраним і понині.
Секрет приготування - це тісто із сортового борошна і використання для начинки інгредієнтів вищої якості:
- ароматних італійських томатів;
- свіжого зеленого базиліка, орегано;
- білого сиру моцарелла.
Перевірена часом класичне, традиційне блюдо, з мінімальною кількістю інгредієнтів, подарує максимум задоволення.
Біла піца «Чотири сиру»
Блюдо створено для справжніх гурманів і цінителів сирів. У самій назві вже відчувається вишуканість і неповторність смаку. На відміну від інших видів, для приготування цієї піци не використовують подрібнені томати, а змащують розкачане тісто ніжним вершковим соусом.
Для начинки використовують 4 сиру кращих сортів з Італії або Франції, наприклад, такі як:
- моцарелла;
- рокфор;
- брі;
- пармезан.
Популярна піца «Чотири сиру» відрізняється підвищеною калорійністю, навіть невеликий шматочок насичує і вгамовує почуття голоду. Вибирають як для раннього сніданку, так і для ситного обіду, щоб зарядитися енергією на кілька годин.
Екзотична «Гавайська» піца
Не дивлячись на назву найбільшою популярністю користується в Канаді, Америці, Австралії, в європейських країнах, а також серед українців. Вважається, що блюдо придумав канадський ресторатор Сем Панагопулос, вперше поєднавши екзотичні фрукти з м'ясними продуктами.
Для приготування цієї популярної піци для начинки використовують:
- соковиті шматочки стиглого ананаса;
- куряче м'ясо;
- пікантний томатний соус з помідорів Пелата;
- ніжний класичний сир моцарелла.
Тісто для страви може бути тонким або пишним, в залежності від смакових уподобань споживача.
Якщо пробували готувати самостійно, а ваша домашня піца не вийшла, намагайтеся для приготування використовувати тільки свіжі (не морожене) продукти, дотримуйтесь пропорції і готуйте соус самостійно.
А коли немає часу готувати, купити можна безпосередньо в нашій піцерії, а також замовити по телефону або на сайті PIZZA KING з доставкою по м.Києву.