Як правильно розігріти піцу, щоб не втратити аромат і смак?

Як правильно розігріти піцу, щоб не втратити аромат і смак?
23.12.2019

Таких можливостей існує кілька, але найпоширенішими способами є розігрів в духовці, мікрохвильовій печі або на сковороді.

Швидше за все розігріти піцу можна в мікрохвильовці. Найкраще для цієї мети використовувати відповідне керамічне або скляне блюдо. Можна взяти і паперову тарілку, не покритий пластиком, адже пластик при нагріванні виділяє небезпечні хімічні речовини, які можуть потрапити в їжу. Якщо піца волога, то на тарілку стелять паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайву вологу. Але якщо піца вже підсохла, то цього робити не потрібно.

Скибочки піци слід розташовувати на тарілці так, щоб вони не торкалися одне одного, це дозволить їм прогріватися однаково з усіх сторін. Розігрівати піцу в мікрохвильовці слід поступово, щоб її складові прогрілися до однакової температури. Оскільки начинка розігрівається швидше, то вона буде рамного гаряче тесту, а в середині взагалі залишиться холодної. Тому розігрівати треба невеликими інтервалами по 1 хвилині на середньої потужності, поки шматочки не прогріються рівномірно.
Можна також трохи розмочити суху піцу - для цього мікрохвильовка підійде найкраще. На смак піца, розігріта в мікрохвильовій печі буде такою ж, що і спочатку, але не хрусткою. А можна скористатися режимом гриль і трохи підсмажити піцу. За часом розігрів в мікрохвильовці найшвидший.

Як розігріти піцу без мікрохвильової печі?

Розігріти піцу можна і без мікрохвильовки. Для цієї мети можна скористатися розігрівом на сковороді. На сковорідку треба додати кілька крапель олії і нагріти. Потім помістити на неї піцу і накрити кришкою. Якщо немає кришки, то піцу можна обернути в фольгу.

Щоб піца стала більш соковитою, можна додати зверху нарізану кружальцями помідор і тертий сир, а також скропити її рослинним маслом. Якщо розігрівається піца спочатку суха, то під кришку можна додати ложку води, що дозволить їй про паритися.

Для отримання хрусткої скоринки слід розтопити в сковороді половину столової ложки вершкового масла і потім викласти в неї піцу. В результаті нижня поверхню піци покриється апетитною рум'яною скоринкою. Розігрів піци на сковороді займе 6-8 хвилин.

Не менш популярним методом є розігрів піци в духовці.

Для цього духовку розігрівають до 200 градусів, а потім поміщають в неї піцу. Щоб піца вийшла з хрусткою скоринкою, її слід покласти на застелений фольгою деко. Піца розігріється через 3-6 хвилин. Розігріта таким способом піца буде хрусткою і смачною, як в перший день.

А скільки слід розігрівати заморожену піцу?

Заморожена піца відноситься до числа найпопулярніших заморожених продуктів. Готують заморожену піцу згідно з інструкцією, вказаною на упаковці. Як правило її досить просто розігріти в мікрохвильовці чи духовці.

Час розігріву замороженої піци в мікрохвильовці залежить від її розміру. Стандартну піцу вагою близько 500 г спочатку витримують в режимі «розморожування» близько 8 хвилин, а потім перемикають мікрохвильовку на потужність 600 Вт і готують протягом 5 хвилин. Після цього слід збільшити потужність до 800 Вт і потримати ще 1 хвилину.

Якщо піца упакована в спеціальний поліетилен, то його не знімають, інакше продукт вийде сухим. Якщо поліетиленова упаковка відсутня, то піцу можна зверху накрити спеціальною пластиковою кришкою для мікрохвильовки, яка захистить піцу від пересихання.

Деякі вважають, що заморожену піцу розігріти краще в духовці. В цьому випадку духовку розігрівають до 200 градусів, викладають піцу на деко або в спеціальну керамічну форму для смаження і поміщають в духовку на 6-8 хвилин. Піца виходить ароматною і смачною.

Але можна розігріти заморожену піцу і на сковороді. Для цього сковороду ставлять на середній вогонь і коли вона нагріється, викладають на неї піцу. Зверху піцу застеляють фольгою, зменшують вогонь і готують 6-8 хвилин.

 

Для перегляду сайту, поновіть версію вашого браузера!