Маргарита, Гавайська або Неаполь: яка піца найулюбленіша в українців?

Маргарита, Гавайська або Неаполь: яка піца найулюбленіша в українців?
21.02.2020

Піцу придумали кілька століть тому з простих, наявних під рукою продуктів. Головне правило - використовувати гармонійно поєднуються інгредієнти, дотримується і тепер.

Смачна популярна піца, яку люблять в Україні- це вдало підібрана начинка і ідеальне тісто. З кожним роком традиційні італійські рецепти удосконалюються і в меню нашого закладу вже представлено безліч різновидів. Але є серед великого асортименту страв, найбільш популярні і улюблені українцями, які і представляємо вашій увазі.

Неаполітанська традиційна піца

Блюдо з м'яким і ароматним пишним тестом входить в трійку найпопулярніших піц в світі. Основними інгредієнтами для начинки піци «Неаполь» служать:

  • шматочки курячого філе і хрусткого бекону;
  • сир моцарелла;
  • свіжі помідори.

Ніжний, ароматний вершковий соус чудово поєднується з інгредієнтами і створює неповторний, незабутній смак.

Класична піца «Маргарита»

Блюдо має свою історію, було придумано в кінці 1800-х років неаполітанським пиццайоло, якого звали Рафаель Еспозіто.

Коли король Умберто I і королева Маргарита в 1889 році вперше відвідали об'єднану Італію і проходили по вулицях Неаполя, захотіли замість обридлої французької кухні спробувати різноманітні сорти італійської піци. Винахідливий пекар швидко придумав страву в кольорах національного прапора і запропонував королеві, їжа сподобалася і була схвалена. Смачна піца з тих пір називається «Маргарита», а рецепт залишається обраним і понині.

Секрет приготування - це тісто із сортового борошна і використання для начинки інгредієнтів вищої якості:

  • ароматних італійських томатів;
  • свіжого зеленого базиліка, орегано;
  • білого сиру моцарелла.

Перевірена часом класичне, традиційне блюдо, з мінімальною кількістю інгредієнтів, подарує максимум задоволення.

Біла піца «Чотири сиру»

Блюдо створено для справжніх гурманів і цінителів сирів. У самій назві вже відчувається вишуканість і неповторність смаку. На відміну від інших видів, для приготування цієї піци не використовують подрібнені томати, а змащують розкачане тісто ніжним вершковим соусом.

Для начинки використовують 4 сиру кращих сортів з Італії або Франції, наприклад, такі як:

  • моцарелла;
  • рокфор;
  • брі;
  • пармезан.

Популярна піца «Чотири сиру» відрізняється підвищеною калорійністю, навіть невеликий шматочок насичує і вгамовує почуття голоду. Вибирають як для раннього сніданку, так і для ситного обіду, щоб зарядитися енергією на кілька годин.

Екзотична «Гавайська» піца

Не дивлячись на назву найбільшою популярністю користується в Канаді, Америці, Австралії, в європейських країнах, а також серед українців. Вважається, що блюдо придумав канадський ресторатор Сем Панагопулос, вперше поєднавши екзотичні фрукти з м'ясними продуктами.

Для приготування цієї популярної піци для начинки використовують:

  • соковиті шматочки стиглого ананаса;
  • куряче м'ясо;
  • пікантний томатний соус з помідорів Пелата;
  • ніжний класичний сир моцарелла.

Тісто для страви може бути тонким або пишним, в залежності від смакових уподобань споживача.

Якщо пробували готувати самостійно, а ваша домашня піца не вийшла, намагайтеся для приготування використовувати тільки свіжі (не морожене) продукти, дотримуйтесь пропорції і готуйте соус самостійно.
А коли немає часу готувати, купити можна безпосередньо в нашій піцерії, а також замовити по телефону або на сайті PIZZA KING з доставкою по м.Києву.

 

Для перегляду сайту, поновіть версію вашого браузера!